Alles wat je moet weten over een veilig magazijn

Alles wat je moet weten over een veilig magazijn

Werkzaamheden in een magazijn kan veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Dit is als werkgever natuurlijk ongewenst. Buiten dat je verplicht bent tot een veilige werkomgeving voor jouw werknemers, wil je de tevredenheid ook hoog houden. Bovendien heeft een veilige werkplaats een positieve impact op de productiviteit. Om deze redenen wil je als werkgever ongevallen voorkomen. Deze kunnen in een magazijn in een klein hoekje zitten. Denk aan een aanrijding met mens of materiaal of een vallende lading. Echter liggen struikelingen, vallen en uitglijdingen ook op de loer bij slordigheden of rommel. Hier lees je alles over hoe je het magazijn veilig inricht.

Magazijninrichting uitbesteden

Wanneer je jouw magazijn veilig wilt inrichten, komt hier veel bij kijken. Hier heb jij waarschijnlijk weinig tijd voor. Een onderzoek naar welke veiligheidsmaatregelen nodig zijn bij jouw werkplaats vergt namelijk veel tijd. Daarnaast moeten deze maatregelen nog aangeschaft en geplaatst worden. Daarom is het handig om magazijninrichting uit te besteden. Er zal een onderzoek plaatsvinden naar hoe risico’s beperkt kunnen worden. Op deze manier ontstaat er een veilige en professionele omgeving.

Waar moet je op letten?

Bij het nemen van preventieve maatregelen betreffend een veilig magazijn komt veel kijken. Zo moet je je verschillende dingen afvragen naar de werkzaamheden. Waar moeten bijvoorbeeld stellingen worden geplaatst? Of hoe delen we opgestelde machines in voor optimaal gebruik en ruimte. Ook zijn de routes die werknemers afleggen belangrijk. Maar welke route legt de heftruck dan af voor maximale productiviteit? Deze onderdelen zijn allemaal van belang bij een magazijninrichting.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Wanneer je besluit een magazijninrichting uit te besteden, heb je een afspraak voor advies. Tijdens een intakegesprek zijn benodigde informatie verzameld. Daarnaast is het goed om een rondleiding door jouw magazijn te organiseren. Zo weten beide partijen beter waar ze aan toe zijn. Vervolgens is een vloerplan gemaakt met een overzicht waar alles geplaatst wordt. Uiteraard voldoen deze adviezen zich aan alle interne veiligheidseisen.

Advies en montage

Wanneer je akkoord gaat met dit advies, kan de montage beginnen. Ervaren monteurs voeren dit uit met professionele gereedschappen. De aanschaf en plaatsing van alle maatregelen zijn dus uit handen genomen. Hierna heeft het magazijn een geweldige uitstraling en is het veilig. Tijdens de oplevering vindt de laatste controle plaats. Uiteraard zijn wij pas klaar wanneer jij als werkgever tevreden bent.

Reacties zijn gesloten.