Betonvloer verven

Betonvloer verven

Wil je een beton vloer om een nieuwe industriële, sfeervolle look geven of is hij gewoon toe aan een nieuwe verflaag? Een betonvloer verven is perfect mogelijk én kan relatief goedkoop. Alles over de geschikte verfsoorten, aandachtspunten, prijzen voor het schilderen van betonvloeren, … lees je in dit artikel.

 

 

Aandachtspunten betonvloer verven

Bij het schilderen van een betonvloer zijn er enkele zaken waarmee je best rekening houdt.

 

Let op met een gevlinderde betonvloer

Een betonvloer uit gewoon beton is eenvoudig te verven. Gaat het om gevlinderde betonvloer, dan zal er iets meer werk aan de winkel zijn. Een gepolierde betonvloer moet eerst gekogelstraald worden. Anders kan de verf niet goed hechten en zal deze na verloop van tijd afschilferen.

Een kleine oppervlakte kan je eventueel zelf afschuren met een schuurmachine met middelgrof schuurpapier. Gaat het om een grotere oppervlakte, dan doe je er goed aan een vakman in te schakelen. Het is namelijk van groot belang dat het kogelstralen goed gebeurt om zo verzekerd te zijn van een mooi eindresultaat.

Let op met een nieuwe vloer

Een nieuwe betonvloer verven kan pas als deze volledig gedroogd is. Hou er rekening mee dat je een nieuwe betonvloer dus pas na ongeveer 4 à 6 weken (of langer, afhankelijk van de omstandigheden) mag verven.

Een trucje om te controleren of jouw betonvloer volledig uitgedroogd is: Breng stuk plastic aan op de vloer en haal het na 24u weg. Heb je condensvorming op de plastic zeil, dan is de vloer nog niet helemaal uitgedroogd.

betonnen vloer verven lijkt op het eerste zicht misschien het goedkoopst, toch is dat niet altijd het geval. Fouten zijn tijdens doe-het-zelven namelijk snel gemaakt en kunnen achteraf tot onverwachte en hoge kosten leiden. Weet dat je bij doe-het-zelven ook zelf al het nodige materiaal moet voorzien, wat al snel heel wat geld kost.

Schakel je een vakman in, dan kan je genieten van enkele interessante voordelen:

  • Advies op maat: Welke beton vloerverf kan je het best gebruiken? Is jouw betonnen vloer al voldoende uitgedroogd? Moet er een primer aangebracht worden? … Een vakman kan je met zijn kennis en ervaring wijn adviseren en bijstaan in het maken van de juiste keuze
  • De betonvloer is natuurlijk beter met vloerverwarming

 

 

Reacties zijn gesloten.