Lagere energieprijzen met een groener energielabel

Lagere energieprijzen met een groener energielabel

Energieprijzen vergelijken voor 2021/2022? Dat kan met de energievergelijker van energielabelprijzen.nl. In deze vergelijker zijn de meest actuele energieprijzen opgenomen, waardoor het vergelijken van energieprijzen je het beste overzicht geeft. Het invullen van de energievergelijker duurt een aantal seconden, waardoor je heel snel op de hoogte bent van de nieuwe energieprijzen en beste energiemaatschappijen. Wanneer je woning een gunstig energielabel heeft betaal je doorgaans minder voor stroom en gas. Dat komt omdat er flink bespaart kan worden door middel van bijvoorbeeld isolatie en een warmtepomp. Duurzame investeringen worden dus zeker aangeraden door de energiedeskundige.

 

Nieuwe energieprijzen

Ieder jaar gelden er weer nieuwe energieprijzen. Energieleveranciers veranderen de energieprijzen vaak op 1 januari en 1 juli, dus om de zes maanden. Als je een energiecontract hebt met een variabele energieprijs, dan zal dit in de meeste gevallen betekenen dat de bedrag op de rekening zal wijzigen. Dit kan meer zijn dan je nu betaalt, en daarom kan het dan erg interessant zijn om de nieuwe energieprijzen te vergelijken. Mocht je aan de andere kant over een contract met een vast tarief beschikken, dan zal je prijs niet veranderen als gevolg van een wijziging in de energieprijs. Toch kan het ook dan interessant zijn om de energie te vergelijken. Het kan namelijk zijn dat een andere energieleverancier goedkoper is geworden. De energiedeskundige die uw woning komt opnemen omtrent het energielabel kan hierover ook adviseren. Wanneer u bijvoorbeeld zonnepanelen gaat aanschaffen kunt u de reststroom/opwekking salderen waardoor de energierekening lager wordt.

 

Wanneer energieprijzen vergelijken?

Het is natuurlijk mogelijk om elke dag de energieprijzen te vergelijken. Omdat je niet elke dag zin zal hebben om een energievergelijker in te vullen, kan je ook voor andere momenten kiezen waarop je dit doet. Bij de aanvraag van een nieuw energielabel kun je ook overwegen om over te stappen. Vaak gaan mensen namelijk verhuizen wanneer ze een energielabel voor hun woning aanvragen. Dit is een goed moment om de energieleveranciers is met elkaar te vergelijken.

 

  • Je huidige energieleverancier heeft de energieprijzen verhoogd. Zeker met een variabel contract wordt het nu interessant om te vergelijken.
  • Je gaat verhuizen. Een nieuwe woning is wellicht ook een ideaal moment op weer eens de energieprijzen onder de loep te nemen.
  • De jaarrekening is hoger dan verwacht. Als je geld wilt besparen op je energierekening, doe je er goed aan om te beginnen met energie vergelijken. Daarnaast kun je ook veel energie besparen door te letten op je verbruik.

 

Stijgende prijzen voorkomen

Als je een energiecontract af wilt sluiten, heb je de keuze tussen een vast of een variabel contract. Bij het vaste contract staan de energieprijzen vast. Bij een variabel contract kan de prijs in de loop der tijd veranderen. Als je niet voor onverwachte verassingen wilt staan, kan het in dit geval misschien handig zijn om te kiezen voor een vast energiecontract. Op die manier voorkom je dat de energieprijs die jij moet betalen stijgt. Maak eens gebruik van onze energievergelijker, en vind zo de goedkoopste energieleverancier. In de vergelijker is het mogelijk om onder andere te filteren op soort contract, waardoor je de energieleverancier kan vinden die aan jouw eisen voldoet. Wij raden aan om, wanneer u het energielabel aanvraagt, nog even te wachten met overstappen. Het nieuwe woninglabel, en de daaropvolgende investeringen die gedaan gaan worden, hebben effect op de hoeveelheid gas en stroom dat je moet inkopen.

Reacties zijn gesloten.