Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

Een huis kopen doe je waarschijnlijk maar een aantal keer in je leven. Het is dan ook een flinke investering die je weloverwogen wilt maken. Maar hoe ga je te werk? En waar let je op wanneer je een huis koopt? Dit en meer lees je in dit artikel. Lees nu verder!

Hoe begin je?

Begin met vaststellen van een aantal criteria die jij belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld een grote keuken? Of wil je per se een tuin? Of minimaal drie slaapkamers? Dit zijn voorbeelden van vragen die je jezelf kunt stellen om tot deze selectie te komen. Vervolgens dien je een stad, wijk of regio te kiezen waarin je wilt gaan zoeken. Als je dit duidelijk hebt kun je verder naar de volgende stap.

Bijt je niet vast op één woning

Heb je een woning gezien die helemaal het einde lijkt? Blijf ook dan vergelijken! Natuurlijk moet je proberen die woning te krijgen, maar in de huidige woningmarkt helpt een tunnelvisie houden op één woning je niet verder. Er wordt flink overgeboden en voor je het weet is je klusbudget ook bij de aankoopprijs ingeschoten. Zorg dat je altijd meerdere bezichtigingen hebt en om je heen blijft kijken voor alternatieven.

Wat te doen als je je droomhuis hebt gevonden?

Wanneer je één of meerdere huizen in je selectie hebt waar je serieus op wilt bieden is het zaak om je goed voor te bereiden. Laat een bouwtechnische keuring uitvoeren. Hiermee krijg je inzicht in eventuele gebreken en kosten voor renovatie en/of verbouwing. Alle bevindingen van zo’n keuring worden duidelijk uitgewerkt in een bouwkundig rapport. Dit kun je vervolgens meenemen wanneer je een bieding gaat uitbrengen. Zo voorkom je dat je je blindstaart op die ene woning die je zo graag wilt, waar wellicht nog onvoorziene gebreken bij komen kijken. Dit bespaart je geld en ellende.

Reacties zijn gesloten.