Waterschade vloer
Wat te doen bij waterschade aan je houten vloer
Het is de nachtmerrie van iedere trotse bezitter van een mooi gelegde nieuwe houten vloer; waterschade. Deze schade heb je vaak niet in de hand en speelt onverwachts op. Wanneer je de waterschade ontdekt kan de moed je wel eens in de schoenen zakken, want vaak ziet het er ook nog eens uit als een regelrechte ramp. De planken kunnen gaan verkleuren, verschuiven, bollen of zelfs gaan schimmelen. Om jou zo goed mogelijk door deze sleur heen te helpen, geeft dit artikel wat informatie over de vervolgstappen die genomen moeten worden.
Zelf stappen nemen
Wanneer je waterschade aan je houten vloer ontdekt, is het enige dat je zelf kan doen de vloer zoveel mogelijk drogen. Verzamel wat oude doeken en dep de vloer zo droog mogelijk. Ook de verwarming een tandje hoger zetten kan wat helpen. Het is belangrijk om de schade zo gering mogelijk te houden. Probeer daarnaast ook zelf alvast op zoek te gaan naar de oorzaak. Verder kan je helaas zelf niet veel meer doen.
Verzekeringskwestie
Waterschade aan houten vloeren is vaak een verzekeringskwestie. Gezien de enorme schade die het water aan kan brengen is het daarom van belang om zo snel mogelijk je verzekeringsmaatschappij in kennis te stellen, zodat het zo spoedig mogelijk opgelost kan worden. Pak hiervoor de polis van je inboedel of opstalverzekering erbij. De verzekering zal om wat informatie vragen, zoals foto’s van de schade. Deze zijn sowieso ook handig om voor jezelf te maken, om eventuele onenigheid later te voorkomen. Nu is het afwachten tot binnen enkele dagen een expert langs wordt gestuurd.
Schakel een derde partij in
Neem naast met je verzekeringsmaatschappij, ook contact op met een onafhankelijke vloerexpert. Deze derde partij kan met zijn kennis de schade komen inspecteren en zo na gaan of de voorgestelde hoeveelheid schadevergoeding wel redelijk is. Zo kan de onafhankelijk vloerexpert ook optreden als bemiddelaar tussen de twee partijen, jij en je verzekeringsmaatschappij.